Nu är det dags för en studiecirkel! Den handlar om att sy dräktdelar (coif, hätta eller brokor, kanske?) till en medeltida dräkt. Cirkeln är kostnadsfri och anmälan gör du via SV (Studieförbundet Vuxenskolan) genom länken nedan. Du behöver inte vara duktig på att sy för att vara med! Cirkeln är öppen för alla som är nyfikna på att påbörja sin egen medeltids-stass!
Vi kommer träffas tre torsdagar (9:e mars, 23:e mars och 6:e april) kl 19-21. Vi ses i vår föreningslokal vid Järntorgsgatan 5. Lokalen ligger en trappa upp, utan hiss. Det kostar inget att vara med, men man står för sitt eget material.
Till första träffen kan man ta med sig något eget, och vid det tillfället kommer vi titta närmare på olika sätt att skaffa material, hur man kan hitta inspiration samt gå igenom hur man syr för hand. Det kommer finnas tillgång till symaskiner, men vi fokuserar på de små dräktdelarna som går snabbt och lätt att färdigställa för hand.
https://www.sv.se/avdelningar/sv-vastmanland/kurser/sy-mdeltida-draktdelar-69952/?fbclid=IwAR1zxrZAXuXSit5kfFFi8lSoMSCejypjnpjjpj6Y9ww6SnbrnxrhkG04HKQ