Arboga Medeltidsdagar har ett rikt programutbud för våra minsta. Det finns möjligheter att bli en fullfjädrad gycklare, slöjdare eller att efter vissa prövningar dubbas till riddare. Det går också att njuda av dockteater eller ansiktsmålning. Kom och var med du också!

Barnaktiviteter i Ahllöfsparken

I Ahllöfsparken händer det roliga saker mest hela tiden. På scenen är det föreställningar och gycklarskola, i teaterladan är det givetvis teater, i lusthuset är det sagoläsning under lördag förmiddagen. Dessutom kan du rida på ponnyhästar, få ansiktsmålning och mycket mer skoj!

Barnparaden

Fredag den 11 augusti kl. 16.30 går barnens festtåg med musikanter och gycklare. Samling och avgång på Nicolai Kulturhus för parad till Stora torget. Små och stora prinsessor, prinsar, riddare och gycklare är välkomna att delta. Fika för barnen serveras vid ankomst till Stora torget.

Barnteater med Korp i Teaterladan, Ahllöfsparken

Korp - Barnteater och gatuunderhållning Arboga Medeltidsdagar
Musik- och teatergruppen Korp underhåller med föreställningen ”Korven på näsan”. ”Så fort det nns en korv i huset så är det Vips som får den, för Gubben och Gumman kan inte tåla korv, inte sen den dagen då Gumman fick en korv på näsan…”

Barnen gästabud

Kom och var med att ställa i ordning, laga till och uppleva ett riktigt medeltida gästabud. Torsdag och fredag kl. 11.30-13.00. Gamla museets gård, Nygatan 41. Föranmälan fr.o.m. den 31 juli till Arboga Museum, telefon: 0589-142 10. Ålder 6-12 år. Pris 60 kr/barn.

Barnens park

Mycket lek och lite allvar i och utanför Heliga Trefaldighets kyrka. Onsdag-lördag kl. 11.00-16.30. Dubbning onsdag-lördag kl. 15.00. Leta efter våra busiga kyrkmöss och lär dig mer om kyrkan. Svenska kyrkan – Arbogabygdens församling

Ansiktsmålning med Glittra

Ansiktsmålning Glittra
Ansiktsmålning onsdag-söndag vid lusthuset i Ahllöfsparken.

Ponnyridning

Tordag-lördag kl. 11.00-15.00 i Ahllöfsparken.

Sommarskoj på gården

Hjälp pigan och husjungfrun att tvätta, karda ull och kärna smör. Onsdag-fredag kl. 10.00-12.00. Arboga Museum, Nygatan 37.

Spökvandring

Följ med på en tur och lyssna på skrönor och hemska rövarhistorier.
Samling vid Café Centrum på Stora torget. Vuxna 50 kr, barn under 15 år går gratis. Förbokning krävs för garanterad plats! Du kan förboka här online eller på vårt kontor (Nygatan 33)

Stensalen

Prova på att slynga band i den medeltida Stensalen. Fredag kl. 14.00-16.00 och Lördag kl. 11.00-16.00. Gamla museet, Nygatan 41.

Det finns spännande underhållning även för vuxna!
Hela programmet hitter du här!