Som utställare under Medeltidsdagarna har du flera olika val av platser.

Ahllöfsparken

I Ahllöfsparken är den största marknaden, med massor av tält och bord med hantverk, kläder, mat med mera. Ahllöfsparken är en vacker park som ligger i centrala Arboga. Den iordningställdes redan på 1800-talet. Parken är fortfarande en populär oas för barn o vuxna. I parken finns ett par av Arbogas äldsta byggnader, bland annat stekaren från 1200-talet. Här finns även en lekplats, en vacker damm samt St: Karins örtagård. I den bortre delen av parken finns en kägelbana från 1800-talet.

I Ahllöfsparkens marknad här öppet fem dagar, onsdag-söndag (11-15 augusti), och öppettiderna för marknaden är (preliminärt) 11.00-19.00 onsdag-lördag och 11.00-16.00 på söndagen.

Du bokar ett marknadsbord som vi ställer upp för dig eller kommer med ditt eget tält. Hör av dig per mail till oss om du är intresserat!

Stora Torget

I år öppnar vi Stora torget som marknadsplats lördag och söndag samt rådhusgården för hantverkare. Här är man i närheten av Västerlånggatan – en historisk plats, nämligen Sveriges äldsta gata. Uttrycket ”gammal som gatan” sägs komma härifrån. Stora torget ligger mellan Ahllöfsparken och Västerlånggatan med sina ågårdar. Stadskärnan i Arboga är klassad med ”riksintresse” och ågårdarna och bebyggelsen är unik och många av husen är från 1600-1700 talet. Under medeltidsdagarna står våran scen på Stora torget – med parad och underhållning lockar vi besökare till marknaden.

Marknaden har öppet i två dagar: lördag (kl. 11.00-19.00) och söndag (kl. 11.00-16.00).

Du bokar ett marknadsbord som vi ställer upp för dig. Hör av dig per mail till oss om du är intresserat!

Hantverksbyn

I kyrkparken dukas det upp med massor av spännande hantverk och prova-på aktiviteter, som t.ex. smide, svärd, smycken, skinn, yx- och knivkastning, bågskytte, ponnyridning, kläder, mat m.m. Det är en marknad som uppskattas av både besökare och Arbogabor.

Nygatan

Nygatan ligger mitt i centrum med Arbogas fina butiker runt omkring. Här är det naturliga gångstråket mellan Ahllöfsparken och Kyrkparken. Är du handlare i stan med omnejd? Då kan den här marknaden vara passande för dig.

Du bokar helt enkelt ett marknadsbord som vi ställer upp för dig. Hör av dig per mail till oss om du är intresserat!