Upplev medeltiden på våra marknader! Ahllöfsparken, Nygatan, Stora torget och hantverksbyn i kyrkparken bjuder på mångsidig underhållning, hantverk, god mat och mycket mer! Här finns medeltiden att uppleva och upptäcka för hela familjen!

Marknadstider 5–9 augusti 2020 (preliminärt)
ons 5/8 kl. 11.00 – 19.00
tor 6/8 kl. 11.00 – 19.00
fre 7/8 kl. 11.00 – 19.00
lör 8/8 kl. 11.00 – 19.00
sön 9/8 kl. 11.00 – 16.00
Tiderna är preliminärt. Med förbehåll för eventuella ändringar.

Ahllöfsparken är den största marknaden, med massor av bord med hantverk, vackra tyger och kläder, riktigt god mat och mycket mer! Ahllöfsparken är en fin park som ligger i centrala Arboga. Den iordningställdes redan på 1800-talet. Parken är fortfarande en populär oas för barn o vuxna. I parken finns ett par av Arbogas äldsta byggnader, bland annat stekaren från 1200-talet. Här finns även en lekplats, en vacker damm samt Sta Karins örtagård. I den bortre delen av parken finns en kägelbana från 1800-talet.

Nygatan

Arbogas centrala shoppinggata förbinder Ahllöfsparken med kyrkparken, där vår hantverksby ligger. Nygatan ligger mitt i centrum med Arbogas fina butiker runt om, som bjuder på varmt personlig service. Besök våra handlare och gör unika fynd framför och i butikerna!

Stora torget

I år öppnar vi Stora torget som marknadsplats lördag och söndag samt rådhusgården där hantverkare visar sina färdigheter. Här är du i närheten av Västerlånggatan – en historisk plats, nämligen Sveriges äldsta gata. Uttrycket ”gammal som gatan” sägs komma härifrån. Stora torget ligger mellan Ahllöfsparken och Västerlånggatan med sina ågårdar. Stadskärnan i Arboga är klassad med ”riksintresse” och ågårdarna och bebyggelsen är unik och många av husen är från 1600-1700 talet.

Hantverksbyn i kyrkparken

I kyrkparken dukas det upp med massor av spännande hantverk och prova-på aktiviteter, som t.ex. smide, svärd, smycken, skinn, yx- och knivkastning, bågskytte, ponnyridning, kläder, mat m.m. Det är en marknad som uppskattas av både besökare och Arbogabor.