Arboga Medeltidsdagar har ett rikt programutbud för våra minsta. Det finns möjligheter att bli en fullfjädrad gycklare, slöjdare eller att efter vissa prövningar dubbas till riddare. Det går också att njuta av dockteater eller ansiktsmålning. Kom och var med du också!

Barnprogrammet för 2020 är under utveckling. Nedanstående finner du programmet från i fjol.

Barnaktiviteter i Ahllöfsparken

I Ahllöfsparken händer det roliga saker mest hela tiden. På scenen är det föreställningar och gycklarskola, i teaterladan är det givetvis teater, i lusthuset är det sagoläsning under lördag förmiddag. Dessutom kan du rida på ponnyhästar, få ansiktsmålning, prova att kasta kniv och mycket mer skoj!

Barnparaden och Familjföreställning

Fredagen den 9 augusti kl. 16.00 går barnens festtåg med musikanter, skådespelare och gycklare, arrangerat av Gycklargillet Uthopia. Samling och avgång på Nicolai Kulturhus för parad till Medborgarhuset. Små och stora prinsessor, prinsar, riddare och gycklare är välkomna att delta! Vid ankomst till Medborgarhuset dukar vi fram lite fika.

Barnteater med Korp i Teaterladan, Ahllöfsparken

Korp - Barnteater och gatuunderhållning Arboga MedeltidsdagarMusik- och teatergruppen Korp underhåller med föreställningen ”Den lilla Röda Hönan”, efter en engelsk folksaga. Ingen ville hjälpa den lilla hönan, men alla ville de smaka hennes nybakta bröd!  En föreställning för barn från 3 år och uppåt (fritt inträde).
Föreställningar:
Torsdag kl. 12.00 och kl. 15.30 | fredag kl. 12.00
och kl. 17.00 | lördag kl. 12.00 | söndag kl. 13.00

Barnens medeltida gästabud på Arboga Museum

Kom och var med att ställa i ordning, laga till och uppleva ett riktigt medeltida gästabud.
Torsdag och fredag: kl. 11.30–13.00.
Gamla museets gård, Nygatan 41. Föranmälan fr.o.m. den 30 juli till Arboga Museum 0589-142 10. Ålder 6-12 år. Pris 70kr/barn.

Barnens park

Barnens park finns på södra sidan av Heliga Trefaldighets kyrka. Du får tillverka ditt eget smycke för en liten peng. Vykort finns att färglägga. Du kan bygga medeltida städer med våra byggklossar. Du kan även ta med dig en vuxen för att rida på vår trähäst. Gå vår tipspromenad i Barnens park och ha möjligheten att bli dubbad till riddare i Heliga Trefaldighets kyrka.
Riddarna från Bergmansparken dubbar onsdag–fredag.
Öppettider barnens park: Onsdag till lördag kl. 11.00–16.30,
söndag kl. 11–15.30
Dubbning för barn i parken: Torsdag–söndag kl. 15.00

Ansiktsmålning med Glittra

Ansiktsmålning Glittra
Hej till alla Människovänner, besök bästa Glittra Feystofftra Rosvinga vid lusthuset i Ahllöfsparken! Hon finns på plats under marknadens öppettider. Och för att hennes namn är lika långt och trassligt som spindelnät så kan alla kalla henne Glittra. Så mycket enklare när man ska prata feer och glitter medans hon målar ditt ansikte.

Ponnyridning

Välkommen att ta en kort promenad på en ponny. Arboga Ryttarsällskap inväntar besökare i Ahllöfsparken. Vid Örtagården torsdag–lördag kl. 11.00-15.00.

Knivkastning

Prova att kasta kniv (och utmana gärna föräldrarna). Arboga Sportkastningsklubb ASK välkomnar er fredag till söndag under marknadens öppettider bakom örtagården i Ahllöfsparken.

Gycklarskola

Under lättsamma former får barn och vuxna prova på några av alla de trick och konster som gycklarna kan. Ni får låna gycklarnas saker och några av gycklarna finns på plats för att visa och lära ut konster. Barn under 6 år bör ha vuxet sällskap
Tid: onsdag kl. 12–14, torsdag kl. 12–14, fredag kl. 13–14.
Plats: Scenen i Ahllöfsparken

Sommarskoj på gården

Hjälp pigan och husjungfrun att tvätta, karda ull och kärna smör.
Onsdagen den 7 augusti kl.10.00–12.00
Torsdagen den 8 augusti kl. 10.00–12.00
Fredagen den 9 augusti 10.00–12.00

Spökvandringar med Gycklargillet Uthopia

En gastkramande vandring i det gamla Arboga. Sanning, sägner, myter och skrock levereras skoningslöst på platsen där det faktiskt hände, eller fortfarande händer… Vågar du höra historierna? Vad är det egentligen som döljer sig i gränder och vrår? Vuxna och barn över 12 år. Yngre barn i vuxnas sällskap. (rek. ålder: 6 år och äldre)
(Detta är ej en föreställning för små barn)
Biljetter: Vuxna 80 kr, barn under 15 år går gratis. Förbokning krävs för garanterad plats. Biljetter köps på Medeltidsföreningens kontor och kan förbokas på hemsidan www.arbogamedeltid.se, samt per mail till info@arbogamedeltid.se.
(obs: stor efterfrågan, max. 25 deltagare per vandring).
Tid: Onsdag, torsdag och lördag: kl. 17.00
Samling vid Café Centrum på Stora torget

Skattjakt med Uthopia

Gycklarna lyckades övertala kungen att de skulle få ta över riddarnas jobb och vakta de magiska kristallerna! Är verkligen gycklarna rätt personer för ett sånt uppdrag? Nu ska kungen snart komma och hämta sina kristaller och de finns ingenstans! Var är de? Vem hade dem sist? Hur ska vi hitta dem? Vad ska kungen säga? Hjälp gycklarna att hitta skatten innan det är för sent!
Barn 3–12 år, barn under 6 år i vuxens sällskap.
Tid: onsdag kl. 10.30–11.15, torsdag kl. 10.30–11.15, fredag kl. 11–11.45,
lördag kl. 11.30–12.15 och kl. 14.30.
Plats: Ahllöfsparken

Slynga band i stensalen

Prova på att slynga band i den medeltida Stensalen.
Fredag: kl. 14.00–16.00. Lördag: kl. 11.00–16.00.
Gamla museet, Nygatan 41.

Teater:
”Gröna Ugglans kamp mot den fruktansvärda draken”

Detta är en underhållande familjeföreställning som bjuder till flera skratt. Gröna Ugglan berättar om hur det gick till när han kämpade mot en drake. Om det verkligen var så det gick till är hans väpnare Stein skeptisk till. Detta är gatuteater när den är som bäst. En föreställning för barn från 3 år och uppåt (gratis inträde).
På scenen på Stora Torget!
Föreställningar: Lördag kl. 13.00 och kl. 17.00
Söndag kl. 11.00 och kl. 14.00

Sagoläsning

Biblioteket bjuder till sagostund
Tid: Lördag och söndag 11.00–14.00
Plats: Lusthuset i Ahllöfsparken (Fritt inträde).