Som utställare under Medeltidsdagarna har du flera olika val av platser.

Ahllöfsparken är den största marknaden, med massor av bord med hantverk, kläder, mat med mera. Ahllöfsparken är en vacker park som ligger i centrala Arboga. Den iordningställdes redan på 1800-talet. Parken är fortfarande en populär oas för barn o vuxna. I parken finns ett par av Arbogas äldsta byggnader, bland annat stekaren från 1200-talet. Här finns även en lekplats, en vacker damm samt St: Karins örtagård. I den bortre delen av parken finns en kägelbana från 1800-talet. I Ahllöfsparken ställer du ut under fem dagar onsdag-söndag (8-12 augusti) och öppettiderna för marknaden är 11.00-18.00 onsdag-lördag och 11.00-16.00 på söndagen.

Bokningen för Ahllöfsparken är nu öppet och vi stänger första fasen den 15 april för vidareplanering. Boka din plats redan nu: Läs mer här.

Stora Torget

I år öppnar vi Stora torget som marknadsplats samt rådhusgården för hantverkare. Här är man i närheten av Västerlånggatan – en historisk plats, nämligen Sveriges äldsta gata. Uttrycket ”gammal som gatan” sägs komma härifrån. Stora torget ligger mellan Ahllöfsparken och Västerlånggatan med sina ågårdar. Stadskärnan i Arboga är klassad med ”riksintresse” och ågårdarna och bebyggelsen är unik och många av husen är från 1600-1700 talet. Ett flertal av gårdarna är öppna för besökare under medeltidsdagarna. På ett par av gårdarna är det servering under medeltidsdagarna och så kommer det finnas intressanta guidningar. Även gatuteater och spökvandringar kommer ledar besökare till gömda platser i området.

Hantverksbyn

I kyrkparken dukas det upp med massor av spännande hantverk och prova-på aktiviteter, som t.ex. smide, svärd, smycken, skinn, yx- och knivkastning, bågskytte, ponnyridning, kläder, mat m.m. Det är en marknad som uppskattas av både besökare och Arbogabor.