Inom kort kommer vi skicka ut inbjudningar för att skicka in ansökan för marknadsstånd i Ahllöfsparken. Samtidigt kommer vi lägga ut anmälningsunderlag. Sista ansökningsdag för Ahllöfsparken är 31 mars 2018.

Som utställare under Medeltidsdagarna har du flera olika val av platser. I Ahllöfsparken är den största marknaden, med massor av bord med hantverk, kläder, mat med mera. Ahllöfsparken är en vacker park som ligger i centrala Arboga. Den iordningställdes redan på 1800-talet. Parken är fortfarande en populär oas för barn o vuxna. I parken finns ett par av Arbogas äldsta byggnader, bland annat stekaren från 1200-talet. Här finns även en lekplats, en vacker damm samt St: Karins örtagård. I den bortre delen av parken finns en kägelbana från 1800-talet. I Ahllöfsparken ställer du ut under fem dagar onsdag-söndag (9-13 augusti) och öppettiderna för marknaden är 11.00-18.00 onsdag-lördag och 11.00-16.00 på söndagen.

På Nygatan står du mitt i centrum med Arbogas fina butiker runt om dig, här är det naturliga gångstråket för evenemangets besökare. Öppettider för marknaden i Ahllöfsparken och på Nygatan är kl.11.00 till kl.18.00 dagligen förutom på söndagen när vi stänger kl.16.00.

Gammal som gatan

På Västerlånggatan står du på en historisk plats, nämligen Sveriges äldsta gata, uttrycket ”gammal som gatan” sägs komma härifrån. Västerlånggatan är den ursprungliga marknadsgatan, här håller marknaden endast öppet på helgen, lördag kl. 11.00-18.00 och söndag kl 11.00-16.00.

Stadskärnan i Arboga är klassad med ”riksintresse”. Ågårdarna och bebyggelsen är unik och många av husen vid ågårdarna är från 1600-1700 talet. Ett flertal av gårdarna är öppna för besökare under medeltidsdagarna. På ett par av gårdarna är det servering under medeltidsdagarna, på en av gårdarna finns Kloka Gummans gränd. Marknaden sker i huvudsak längs med Västerlånggatan.

Inne vid Kloka gummans gränd kan du finnas med som utställare om du erbjuder massage, fotvård, koppning samt försäljning av produkter som passar in på temat. Kloka gummans gränd är öppen lördag-söndag samma tider som marknaden på Västerlånggatan. Kontakta föreningen för mer information samt kostnad för att delta.

Hantverksbyn

I kyrkparken dukas det upp med massor av spännande hantverk och prova-på aktiviteter, som t.ex. smide, svärd, smycken, skinn, yx- och knivkastning, bågskytte, ponnyridning, kläder, mat m.m. Det är en marknad som uppskattas av både besökare och Arbogabor.