Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert med Salamander

11 augusti 2021 | kl. 19:00 - 20:00

Gratis

Salamander är en Göteborgsbaserad trio som spelar sefardisk-judisk musik med rötterna i medeltidens Spanien, blandat med annan tidig musik från medeltid, renässans och barock i folkmusikalisk tappning. Gruppen grundades på hösten 2010, och har sedan dess uppträtt på allt från intima caféscener och kulturhus till kyrkor, muséer och festivaler på olika håll i Sverige. Gruppens senaste album “Como La Rosa”, som släpptes på våren 2018, har fått entusiastiska recensioner och har spelats i radio i bland annat USA, Latinamerika, Grekland och Spanien.

Salamandern, som gett namn till gruppen, är i antika och medeltida symbolvärldar och mysterietraditioner en eldande – en av de fyra elementarandarna. Den är bland annat sinnebilden för modet och dådkraften som betvingar smärtans eld. Vackert, intensivt och känslofyllt – hjärtligt välkomna!

Gruppens medlemmar är:
Marita Johansson (sång, gitarr, tamburin)
Jonas Liljeström (fiol, sång)
Emil Pernblad (gitarr, irländsk bouzouki)

Utdrag ur recensioner:
… en tydlig ton av äkthet. Hade någon spelat in dessa visor för tre hundra år sedan, eller när visorna formades, hade de nog sjungits precis så här. / Bengt Edqvist, Lira Musikmagasin
…[Salamander] have produced an excellent album for kicking off your shoes, pouring a glass of wine and chilling out to. / Mark T., Folk Roots”

Detaljer

Datum:
11 augusti 2021
Tid:
19:00 - 20:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:

Arrangör

Arbogabygdens församling, Svenska kyrkan
Telefon:
0589-884 00
E-post:
arbogabygdens.forsamling@svenskakyrkan.se
View Arrangör Website

Plats

Heliga Trefaldighets kyrka
Järntorget 1
Arboga, 73230
+ Google Map